Ons Team

Hiddemafotografie72dpi201612066476-72dpi (2)

Tom de Graaf, Dierenarts

Ik hou van werken met dieren en met mensen, van werken met mijn verstand en met mijn handen. Ook hou ik van werken met techniek. Al deze dingen komen voor mij samen in het mooie beroep van dierenarts.

Sinds 1999 ben ik samen met mijn echtgenote en collega Annemarie de trotse bezitter van de dierenkliniek in Zuidlaren.

Mijn specialismen zijn:
•    hartproblemen
•    tandheelkunde
•    maken van röntgenfoto’s en echo’s
•    narcose
•    endoscopie en kijkoperaties incl. laparoscopische sterilisatie

In mijn vrije tijd sleutel ik aan mijn oude landrover en motorfiets of ben ik sportief bezig. Ik hou van schaatsen, van fietsen en van wandelen met onze hond Pip.

Tom de Graaf

Annemarie Wieman, Dierenarts

Na mijn studie aan de universiteit van Utrecht heb ik op verschillende plekken in de wereld gewerkt als dierenarts. In 1999 is de wens van Tom (mijn collega en echtgenoot) en mij om samen een dierenkliniek te beginnen uitgekomen. We zijn terecht gekomen in het mooie Zuidlaren waar wij het erg naar ons zin hebben.

Mijn specialismen zijn:
•    huidproblemen
•    inwendige ziekten
•    ouderdomsproblemen
•    chirurgie
•    schildklieroperaties

In mijn vrije tijd ga ik graag roeien of wandelen met onze hond Pip. Andere sporten zoals hardlopen, bergwandelen en langlaufen vind ik ook leuk. Daarnaast houd ik van reizen, lezen en iets leuks doen met mijn gezin, met vrienden of met familie.

Het mooiste van het vak is het dagelijkse contact met de dieren en de mensen. Ik ontwikkel mij graag verder door het bezoeken van nascholingen en congressen en het meedoen met Sterkliniek dierenartsen.

Annemarie Wieman

 

Marion Walburg, Dierenarts

Geboren en getogen in Friesland, ben ik na mijn afstuderen aan de universiteit van Utrecht in 2015 weer terug verhuisd naar het Noorden. Na mijn afstuderen heb ik met veel plezier bij verschillende praktijken en in een asiel in Drenthe en Groningen gewerkt.

Dieren en hun baasjes ontmoeten én helpen in de spreekkamer vind ik erg leuk. Maar ik sta ook graag in de operatiekamer! Daarnaast vind ik gebitsbehandelingen één van de leukste en meest dankbare behandelingen om uit te voeren. Door middel van nascholingen leer ik nog iedere dag bij.

Ik woon samen met mijn vriend en onze drie katten Monchou, Fritsie en Luca in de stad Groningen. Mijn vriend en ik houden van het maken van mooie reizen, duiken en wandelen door bos of heide. In de zomer ben ik regelmatig op een paardenrug te vinden, in de winter vind je mij net als Tom op de ijsbaan.

Mijn specialismen zijn:

  • Tandheelkunde
  • Echografie
  • Chirurgie
  • Inwendige ziektes

IMG-20201113-WA0000 - kopie

Johanna Huizinga, Paraveterinair

Sinds 2003 ben ik werkzaam bij deze Dierenkliniek. Als allround paraveterinair zult u me overal tegenkomen, al gaat mijn voorliefde wel uit naar het assisteren bij operaties.

Met mijn man en twee kinderen geniet ik ook thuis van onze “beestenbende”, te weten onze hond Dfender, onze katten Petit en Cookerpoes, onze Fries Manor en een tiental kipjes.
Ik ben dol op tuinieren, fotograferen en lezen. 

Johanna Huizinga

Joyce Smits

Sinds 2013 ben ik werkzaam als dierenartsassistente bij deze Dierenkliniek. Het mooiste aan dit beroep vind ik om een handje mee te mogen helpen aan het beter maken van een ziek dier. Dan is het fijn als een dier weer vrolijk en kwispelend de deur uit gaat! Dat geeft zo’n voldaan gevoel. Het werk als dierenartsassistente is ook erg wisselend, we zijn een soort duizendpoot in de praktijk en elke dag is anders! Dat maakt het elke dag weer tot een uitdaging.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om te streetdancen. Verder ben ik een echt gezelligheidsmens en hou ik van leuke uitstapjes maken en afspreken met vrienden. Van kleins af aan ben ik al een echte dierenvriend. Ik heb op dit moment vier katten, maar ik ben ook dol op andere huisdieren en die knuffel ik in de praktijk maar al te graag. Dus hopelijk tot gauw

Joyce Smits

Lisette Draadjer, Paraveterinair

Mijn naam is Lisette Draadjer en ik werk sinds november 2016 bij Dierenkliniek Zuidlaren. Nadat ik de 4 jarige opleiding paraveterinair heb gevolgd op het Terra MBO in Groningen, heb ik op 7 juli 2016 mijn diploma als paraveterinair in ontvangst mogen nemen. Tijdens mijn opleiding heb ik o.a. stage gelopen op een paardenhouderij, melkveehouderij en twee dierenklinieken. Waaronder ook Dierenkliniek Zuidlaren.
Van kleins af aan ben ik opgegroeid met dieren en ik heb op mijn 14e mijn eerste paard gekregen. Ik vind paardrijden erg leuk en rijd af en toe ook wedstrijden. Ook hebben mijn vriend en ik hebben samen twee honden. De ene heet Noud en is een Friese Stabij. de andere heet Yodi en is een Border Collie. Met hen maken we leuke wandelingen in het bos.
Het werk bij Dierenkliniek Zuidlaren is afwisselend. Mijn werkzaamheden bestaan o.a. uit baliewerkzaamheden, telefoon opnemen, assisteren bij operaties en laboratorium onderzoeken. Het contact met mensen en dieren vind ik erg leuk.

Lisette Draadjer