Puppy

Hoera een pup! Zo’n vertederende pup in huis verrast je iedere keer weer. Voortdurend zijn ze op onderzoek uit, overal op bijten, alles uitproberen. Je wilt dat je pup opgroeit tot een gezond en sociaal lid van uw gezin. Een hele verantwoordelijkheid waar wij je graag bij helpen.Foto pup

Socialisatie

Honden hebben aan het begin van hun leven een unieke eerste socialisatiefase. Deze belangrijke periode duurt tot de pup 12 weken oud is. Voor de socialisatie is het van belang je pup op een positieve manier te laten kennismaken met de Dierenkliniek en met andere pups.

Puppyavond

De puppyavond (ook wel puppyparty genoemd) is een feestje voor de pup waar hij of zij mag spelen met andere pups en een lekker kluifje krijgt. Voor baasje en bazinnetje is het een informatieavond. Je bent met je pup van harte welkom. Je krijgt op deze bijeenkomst informatie over de opvoeding, de gezondheid en de verzorging van je pup. Vaccinaties komen aan de orde, het belang van goed en regelmatig ontwormen en wat je het beste aan vlooien- en tekenbestrijding kunt doen. Verder komen de groei en de voedingsbehoefte van de pup aan bod. Aan het bijwonen van de puppyavond zijn geen kosten verbonden. Wel moet je je van tevoren opgeven.

Puppy pakket

Voor alle pupjes hebben wij een gratis puppypakket.
Het bevat folders en boekjes over ontwormen, over vlooien- en tekenbestrijding, over de juiste voeding, over gedrag en opvoeding, over sterilisatie en castratie, over de ziektekostenverzekering voor honden en….het bevat een proefzakje heerlijke puppybrokjes!

pup

Puppycontroles

De pup komt op 6, 9 en 12 weken bij de dierenarts voor een enting en gezondheidsonderzoek. Daarna verzorgen de assistentes op 4 en 5 maanden leeftijd een gratis puppycontrole. Als de pup 6 maanden oud is doet de dierenarts een jonge honden controle. Is het gebit volledig gewisseld? Hoe staat het met de groei van de gewrichten en de beenderen? Hoe is de lichamelijke ontwikkeling en hoe is het gedrag? Op 9 maanden mag de jonge hond nog een keer komen voor een gratis assistentencontrole.

Foto Hond op onderzoekstafel